Terug naar boven

bekijk Het proces

Elke meubel is anders en daarom is ook het proces steeds anders. Dat maakt het maken van houten meubels ook zo mooi. Het is geen lopende band werk, maar ambacht. In grote lijnen zijn er vier stappen in het hele proces die altijd terugkomen.

Stap 1: het ontwerp

Een ingewikkelde bouwtekening zal het nooit worden, maar het is wel handig om even uit te tekenen wat er precies gemaakt moet worden. Het is geen probleem om aan huis te komen wanneer er iets opgemeten moet worden. Of we overleggen hier, aan de keukentafel. We bespreken de maten, welke materialen we gaan gebruiken en de afwerking. De prijs komen we wel uit.

img_1096
img_1165

Stap 2: het maken

Zodra het ontwerp klaar is, trek ik mijn overal aan en ga ik aan de slag. De juiste materialen bij elkaar zoeken, alles op maat zagen. Passen en meten. Tijdens het maken van een meubel ben je van harte welkom om mee te kijken. Wil je misschien iets aanpassen, dan is dit, mits het nog kan, het moment om dat aan te geven.

Stap 3: de afwerking

Alles komt samen tijdens de afwerking. De ‘finishing touch’. De laatste dingen bijschuren en het hout gaat in de beits of lak. Dit is misschien wel de mooiste stap in het hele proces, want hier komt alles samen. Wat eerst een stapel planken was, is nu een tafel, kast of ander meubel geworden.

img_1125
img_1234

Stap 4: presentatie

Pas als ik helemaal tevreden ben, maken we een afspraak om het meubel op te halen. Is het te groot voor de auto, dan heb ik de middelen om het meubel thuis te bezorgen. Geen probleem. Ik kom bij je langs en zet het meubel bij jou thuis in elkaar. Dat doe ik graag. Ik vind het mooi om te zien hoe het meubel oogt op de plek waar het voor gemaakt is.

Heb je vragen? Neem contact op

Heb je interesse in een maatwerk houten meubel? Of heb je misschien vragen? Bel gerust of vul hieronder het formulier in. Ik neem dan contact met je op en dan bespreken we de mogelijkheden.